Köp konst av Cathrine Öberg

Cathrine Öberg är en av Västerås mest älskade konstnärer. Du kan köpa hennes konstverk via hennes hemsida eller genom att besöka hennes ateljé i Västerås. Hennes verk har ställts ut på många gallerier i Sverige och utomlands i Norge, Tyskland och Storbritannien. Hon är mest känd för sina färgstarka abstrakta målningar och fördjupande installationer som ofta involverar naturliga element.

Cathrine föddes 1960 i Västerås, Sveriges sjätte största stad. Redan som ung lockades hon av konst som en form av självuttryck och hämtade ofta inspiration från naturen och vardagslivet.

Hennes verk speglar hennes djupa koppling till naturen och miljön och kombinerar ofta naturliga element som trä, metall, glas och tyg med färg på duk eller papper. Cathrines unika sätt att se på konsten bjuder in tittarna att observera skönheten i vardagen genom hennes livfulla kompositioner

Förutom att skapa konst för gallerier samarbetar Cathrine också med inredningsarkitekter som använder hennes konstverk för att skapa personliga utrymmen för bostäder eller kontorsbyggnader. Dessutom driver hon workshops för vuxna som är intresserade av att lära sig om olika tekniker som screentryck eller måleri på storskaliga dukar som äger rum både offline och online via videosamtal på grund av Covid-19 begränsningar

Cathrine Öbergs konstverk utmärker sig för sina livfulla färger, texturerade ytor som skapats med blandade material som bjuder in betraktaren till en eterisk upplevelse full av känslor – en sann återspegling av vad som kan beskrivas som ”Västerås samtidskonst”!